به صفحه نکات سفر خوش آمدید
در اینجا با تمام مواردی که در سفرهای خارجی ممکن است مواجه شوید
اطلاعات کسب میکنید

توصیه های مسافرتی

انتخاب یک تور مناسب و سفر به جایی درست بسیار حائز اهمیت است.
ممکن است در اولین روز سفر از مقصد خود پشیمان شوید.

پس قبل از انتخاب تور به دقت مقصد و موارد تفریحی را بررسی نمایید.

توصیه های مسافرتی

*از تمامی صفحات گذرنامه و ویزا دو سری فتوکپی تهیه نموده و یک سری را در منزل گذاشته و یک سری را با خود حمل نمایید تا در صورت سرقت یا مفقود شدن گذرنامه از آن استفاده نمایید.
* به منظور جلوگیری از اتلاف وقت، مقداری پول رایج کشور مورد نظر برای تأمین مخارجی از جمله هزینه تاکسی فرودگاه تا محل اقامت و مانند آن تهیه کنید.
* شماره تلفن سفارت جمهوری اسلامی در کشور مورد نظر و شماره تلفن هتل، محل اقامت و تلفن همراه سرپرست گروه را در دسترس داشته باشید.
* تلفن همراه خود را جهت استفاده در کشور مورد نظر با مراجعه به مخابرات رومینگ کنید و رعایت موارد حفاظتی در صحبت با تلفن همراه ضروری است (از ذکر مسایل اداری و نتیجه مأموریت و ملاقات ها و برنامه های دیدار خود و… جداً پرهیز شود ).
* ارز مورد نیاز خود را از بانک و یا صرافی های معتبر تهیه نمایید (شماره های سریال ارز خود را یادداشت نمایید).
* همراه داشتن سوابق پزشکی در صورت داشتن بیماری خاص.
* کسب اطلاعات بهداشتی و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در کشور مقصد (به سایت بهداشت جهانی www.who.int/countries/en/: مراجعه نمایید.
* از چمدانی استفاده نمایید که دارای بند برای انداختن روی شانه است یا دارای چند دسته است و به دست شما آسیب نمی رساند. برای حمل بارهای سنگین از چمدان چرخدار استفاده کنید.
* از لباسهایی که راحت بوده و جلب نظر نمی کنند استفاده نمایید.
* برای دریافت آخرین اطلاعات در مورد راحت ترین برنامه ها و محل های سکونت، تسهیلات مسافرتی و برنامه ریزی دقیق از افرادی که به تازگی از آن کشور برگشته اند ارتباط برقرار کنید.
* قبل از سفر سعی کنید یک دید کلی از کشور مقصد بدست آورید. بدین منظور می توان از سایت وزارت امو خارجه ( www.mfa.gov.ir ) استفاده نمایید و یکسری اطلاعات کلی از جمعیت، وسعت شهرهای مهم، آب و هوا آداب و رسوم، نوع حکومت، سیاست، مقررات، زبان، مذهب، نژاد، روزهای ملی، واحد پول و… کسب کنید.
* اطلاعات کلی راجع به مسیر پرواز، نوع و شماره پرواز، مدت زمان احتمالی سفر و زمان تقریبی برگشت را در اختیار یک عضو خانواده یا فامیل یا آشنای مورد اعتماد قرار دهید.
* همراه داشتن اقلام ضروری:
* فرهنگ لغت جیبی یا کتاب مکالمات روزمره خارجی (از نحوه پیدا کردن واژه هایی مثل کمک، پلیس، آتش و… اطمینان حاصل کنید .
* نقشه کوچک و راهنمای توریستی.
* دفترچه یادداشت، دفترچه آدرس، قطب نما و مهر نماز.
* باطری برای دوربین، ساعت مچی، چراغ قوه کوچک، ماشین حساب.
* مسواک، خمیر دندان، ماشین ریش تراش، شانه، اسپری یا مواد ضد بوی بدن (غیر مایع باشد بهتر است)، کرم ضد آفتاب، سنجاق قفلی، سوزن و نخ با تعدادی دکمه اضافه پیراهن.
* مسکن تجویز شده توسط پزشک، داروی ضد اسهال، قرص سرماخوردگی، تعدادی لیوان یک بار مصرف، آنتی بیوتیک ها مانند: تتراسایکلین، اریترومایسین، سفالکسین، چسب زخم، پماد یا مرهم برای گزیدگی نیش حشرات، عینک آفتابی، چند بسته شکلات و یک بسته چای کیسه ای.

* نام و شماره تلفن و آدرس خود را نوشته و در جای مخصوص ساک قرار دهید. مدارک خود را در ساک دستی که با خود به داخل هواپیما حمل می نماید، قرار دهید. از قرار دادن پاسپورت و مدارک مهم در ساک بزرگ که تحویل بار هواپیما می دهید، خودداری نمایید.
* مواظب بارهایی که جهت بارگیری هواپیما می دهید باشید، دقت کنید برچسب بارها به آنها چسبیده و ته برگ برچسب ها نیز به بلیط شما الصاق شده باشد و از حضور در جاهای شلوغ فرودگاه دوری نمایید.
* قفل کردن چمدانها یک اقدام احتیاطی خوب در جهت مقابله با سرقت و یا اشتباه باز شدن چمدانهاست.
* سعی کنید روز قبل از پرواز غذای زیاد نخورید و در داخل هواپیما غذای سبک میل نمایید و به جای کفش نو از کفش راحت استفاده کنید.
* به محض رسیدن به هر کشوری بلافاصله ساعت خود را با ساعت محلی تنظیم نمایید تا بتوانید به موقع به برنامه های مورد نظر برسید.
* وقتی به مقصد رسیدید گذرنامه و ویزای خود را برای ارائه در دسترس داشته باشید و بعد از کنترل گذرنامه به مهر ورود و خروج و نیز تاریخ های مربوطه که در گذرنامه شما ثبت می شود توجه کنید. در صورت وجود اشکال سریعاً موضوع را پیگیری کنید.
* هنگام رفتن به گمرک جزو اولین یا آخرین نفرات صف نباشید.
* در فرودگاه باجه اطلاعات و تابلوهای راهنما پاسخگوی نیاز شماست.
* اگر برای رفتن از فرودگاه به محل اقامت وسیله ای از قبل مهیا نشده، حتماً از تاکسی فرودگاه استفاده کرده و از کرایه وسایل نقلیه متفرقه بپرهیزید و هنگام سوار شدن به تاکسی دقت بیشتری نموده و سوار اولین تاکسی که هنگام خروج شما از مقابل شما عبور می کند نشوید چرا که ممکن است راننده از قبل منتظر شما بوده باشد. هرگز از پیاده شدن از تاکسی که در آن احساس امنیت نمی کنید و یا راننده آن مشکوک به نظر می رسد هراسی نداشته باشید، قبل از رسیدن به مقصد با راننده در مورد کرایه صحبت کنید نه بعد از آن.

توصیه های مسافرتی

اصولاً مسافرت فرد یا گروهی از کشوری به کشور دیگر به عنوان یک فرصت مناسب برای سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی کشور میزبان تلقی می شود.سرویس های اطلاعاتی و گروههای معاند با نظام، مترصد تخلیه اطلاعاتی و یا جذب مسافران به عنوان یک منبع خبری می باشند. موضوعات مورد علاقه آنان می تواند مواردی باشد که برای هموطنان مسافر، اطلاعات عادی و معمولی تلقی می شود و در این راستا رؤسای دانشگاه ها، معاونین، مدیران ، اساتید، دانشجویان و کارکنان دولت برای سرویس های اطلاعاتی، ارزشمند محسوب می شوند. دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی کشور میزبان از زمان مراجعه افراد برای اخذ روادید و مصاحبه در سفارت به آنها به دید تهدید و فرصت می نگرند و پس از آنکه از طریق مراقبت، مصاحبه و تحقیق، صحت اظهارات افراد مبنی بر اهداف عادی (تحصیل، بازدید علمی، زیارت، شرکت در همایش علمی و…) احراز گردید، باز هم با توجه به میزان اهمیت شخص و دسترسی وی به اطلاعات تا مدت زمان لازم او را تحت مراقبت و توجه سرویس های مذکور، مانند اقداماتی از قبیل نصب میکروفن یا دوربین مخفی در محل اقامت ، وارسی مخفیانه لوازم شخصی، کنترل مکالمات تلفنی، شناسایی نقاط ضعف جهت استفاده مقتضی (پول، جنس مخالف، مقام و…)، استفاده از تهدید یا تطمیع (از طریق درست کردن پاپوش، درگیری ساختگی و شکایت و احضار توسط پلیس، جاسازی مواد ممنوعه داخل وسایل و…)، تعقیب و مراقبت غیرمحسوس و… قرار می دهند.

توصیه های مسافرتی

* نشان ندادن مدارک و پول در جوامع عمومی و مکان های پرجمعیت.
* جلب توجه نکردن و اجتناب از رفت و آمد به تنهایی در شب و یا در مکانهای خلوت یا مشکوک و خودداری از سوار شدن به غیر از خودروهای نقلیه عمومی.
* خودداری از فروش گردنبند، انگشتری، ساعت و زینت آلات و دوری کردن از اشخاصی که برای خرید به شما مراجعه می نمایند و در خرید دقت نمایید که تنها کالای مجاز را خریداری نمایید.
* مراقبت از مدارک، پول، اشیای پر ارزش و…
* عموماً در هنگام ورود به کشور مقصد ، افراد ناشناس و بعضاً ایرانی، با عناوین مختلف از جمله مترجم، راهنما و… به شما مراجعه نموده و پیشنهاد مساعدت به شما را دارند، توصیه می گردد به آنها اعتماد ننموده و حتی هدف از مسافرت خود را نیز به ایشان بازگو ننمایید.
* با توجه به آگاهی نمایندگی های جمهوری اسلامی از مقررات کشور مقصد، در صورت بروز هر گونه مشکل یا نیاز به هر گونه راهنمایی بلافاصله و بدون تردید با مراجعه به نمایندگی ها از راهنمایی و مساعدت آنها استفاده نمایید.
* مدارک هویتی و مسافرتی خود مثل گذرنامه، شناسنامه و… را به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید، چرا که در صورت وقوع هر گونه مشکل یا سوء استفاده از این مدارک توسط هر شخص دیگر، مسئولیت آن بر عهده شما خواهد بود.
* چنانچه گذرنامه خود را برای انجام سفر در اختیار شرکت مسافربری قرار داده اید حتماً نسبت به اخذ رسید آن با درج زمان تحویل گذرنامه اقدام نمایید.
* چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محلی بازداشت شدید بلافاصله از مأمورین بخواهید به استناد ماده ۳۶ کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعاً به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محلی را نمی دانید، از امضای هر گونه اوراق و اسناد خودداری فرمایید.
* اگر با افراد مستی مواجه شدید، سعی کنید که به او توجهی نکنید، اگر انجام چنین کاری غیرممکن است حواس او را پرت کرده و به راه خود ادامه دهید و به خاطر داشته باشید که ممکن است که او حقیقتاً مست نباشد، بلکه سارق یا جیب بر باشد.
* ملیت خود را فاش نکرده و از خیابانهایی که تردد وسایل نقلیه بیشتر است استفاده کرده و به صورت گروهی سفر نمایید.
* اطاعت از دستورات سرپرست گروه یا رئیس هیأت همراه را در طول سفر در نظر داشته باشید.
* از قرار دادن کارت شناسایی ، گذرنامه و پول خود در جیب عقب شلوار بپرهیزید و آنها را در جیب داخل که دارای دکمه و زیپ باشد قرار دهید. در صورت امکان از کیف های کمری یا کیف هایی که از گردن آویزان می شود و داخل لباسها جای می گیرد، استفاده کنید.
* سعی نمایید تنها به بازار یا خیابان نروید، گشت و گذار دسته جمعی امنیت شما و دوستانتان را افزایش می دهد.
* در سفرهای علمی یا ورزشی، کارت هویتی از سوی برگزارکنندگان به شما ارائه می گردد، سعی کنید همیشه آن را همراه داشته باشید.
* قبل از اینکه از هتل خارج شوید کارت هتل را از پذیرش بگیرید، چرا که در صورت گم شدن می توانید با نشان دادن کارت هتل به پلیس یا راننده تاکسی، به هتل برگردید.
* اسم هتل، خیابان اصلی هتل، نام ایستگاهی که در آن اتوبوس یا مترو پیاده یا سوار شده اید را به زبان محلی به خاطر بسپارید.
* از برقراری ارتباط با گروههای معاند با نظام و عناصر ضد انقلاب خودداری کنید.
* تبدیل ارز در بانکهای رسمی کشور مقصد و خودداری از تبدیل ارز در بازار آزاد (بازار سیاه).
* گذرنامه خود را همراه خود به شهر نبرید، مگر آنکه به آن نیاز داشته باشید. سرقت گذرنامه از سرقتهای معمولی خیابانی است.
* سعی کنید اگر جایی می روید حتماً یک نفر از رفت و برگشت شما اطلاع داشته باشد تا در صورتی که اتفاقی برای شما افتاد، آن فرد نگران تأخیر شما شود.
* از نزدیک شدن به صحنه هایی نظیر تصادفات، درگیری، تجمع، تظاهرات خیابانی، آتش سوزی و… خودداری کنید.
* مقررات عدم عکس برداری از اماکن ممنوعه را همواره رعایت نمایید. هنگامی که به بعضی از مراکز با تابلو و بی تابلو مانند مراکز پلیس، ارتش، مذهبی، فرهنگی، وزارت خانه ها و… روبرو می شویم بایستی در نظر داشته باشیم که تهیه عکس از آنها ممنوع بوده و عکسبرداری آز آن منجر به دستگیری و پرداخت جریمه می شود.
* عدم ابراز هر گونه همدردی با اتباع کشور میزبان در مواقعی که به علل گوناگون از کشور متبوعه خود اظهار نارضایتی می نمایند و دخالت در امور سیاسی و کشاندن افراد کشور مزبور به بحث سیاسی و…
* عدم تماس با افراد غیر مجاز (افرادی که شغل خاصی ندارند.
* در خیابان های شلوغ شهر و محله های بدنام وارد نشوید. گاهی حتی پلیس نیز جرأت وارد شدن به این محله ها را ندارد.
* عدم تماس با اتباع سایر کشورهایی که در کشور میزبان اقامت داشته و ناشناس هستند.
* عدم خروج از حداکثر شعاع تعیین شده در کشور میزبان.

به محض ورود به هتل سعی کنید دربهای خروج اضطراری و محیط های امن را مرور و شناسایی کنید.
* بعد از ورود به اتاق، حتماً درب را از داخل قفل نمایید.
* هنگام استفاده از دستشویی و حمام اگر در اتاق تنها هستید، درب دستشویی را باز بگذارید.
* در اغلب موارد، درون یخچال هتل پر از نوشیدنی است که در صورت مصرف، پول آن هنگام تحویل هتل، حساب می شود.
* پس از خروج از اتاق درب آن را قفل نموده.
* هنگام خروج از هتل، از جا گذاشتن اسناد و مدارک، پاسپورت، پول و جواهرات در اتاق خودداری نمایید و سعی کنید آنرا به صندوق امانت هتل تحویل داده رسید دریافت نمایید. (به یاد داشته باشید که خدمه هتل برای نظافت حتماً به اتاق شما سر خواهد زد.
* در صورتی که اسناد مهم علمی یا اداری به همراه دارید، هرگز آنرا از خود دور نکنید و اگر دارای طبقه بندی بود آنرا حتی به صندوق امانت هتل هم تحویل ندهید، چرا که ممکن است مورد بهره برداری قرار بگیرد.
* از دعوت افراد خارجی به اتاق خود اجتناب نمایید.

توصیه های مسافرتی

* توجه داشته باشید بلیط برگشت را قبلاً به تأیید برسانید حتی اگر بلیط برگشت شما OKاست باز هم از به تأیید رساندن بلیط غفلت نکنید. زیرا برخی از شرکتهای هواپیمایی از مسافرانی که بلیط خود را تأیید نکرده اند کرایه اضافی درخواست می نمایند. همچنین برخی از شرکتهای هواپیمایی می خواهند که شما ۲۴ ساعت مانده به پرواز، بلیط خود را مجدداً تأیید نمایید.
* از آوردن اشیای ممنوعه به فرودگاه خودداری نمایید چرا که ممکن است عوامل امنیتی فرودگاه به شما مشکوک شوند
* از قبول هر گونه بسته ای از افراد ناآشنا جهت انتقال به کشور (یا برعکس) خودداری نمایید چرا که ممکن است یک کالای ممنوع یا قاچاق تحویل شما شود و این امر می تواند به بازداشت شما منجر گردد.
* از خریداری اجناس حجیم از قبیل خودداری نمایید. بار مجاز برای هر مسافر حداکثر ۲۰ کیلوگرم می باشد و جهت اضافه بار به ازای هر کیلوگرم مبلغی دریافت می شود.
* در هنگام بازگشت، اشیای ممنوعه از قبیل چاقو، قیچی، ناخن گیر، تفنگ اسباب بازی، آتاری و اسباب بازیهای کنترل دار و باطری دار، سرویس کارد و چنگال و بطری شیشه ای را حتماً داخل بارهای تحویلی قرار دهید.
باتشکر از صبر و حوصله شما و به امید یک سفر خوب

به امید دیدار شما

  • ۱. بار کمتری حمل کنید
    سفر با یک ساک دستی را امتحان کنید. آیا شما واقعاً به ۶ جفت کفش پاشنه بلند، چای کیسه ای، اتو و سشوار احتیاج دارید؟ هرچه بار کمتری با خود حمل کنید سفر راحت تر و ارزان تری خواهید داشت (هزینه بار اضافی را حذف خواهید کرد)، سریعتر سفر خواهید کرد (منتظر آمدن بارهایتان در فرودگاه نخواهید ماند)، آسانتر سفر خواهید کرد (آوردن یک ساک به این معنی است که شما بارهای سنگین را در هیچ جایی به دنبال خود نمی کشید).
    ۲. کتاب راهنما را در خانه بگذارید
    به جای اینکه کتاب راهنمای سفر سنگین و قطور خود را با خود بیاورید، فقط صفحه هایی که احتیاج دارید را کپی کنید و پس از استفاده آنها را دور بیاندازید، با این کار هم فضای بیشتری خواهید داشت و هم وزن کمتری را تحمل خواهید کرد.
    ۳. وارد صف های بازرسی که بچه ها در آن هستند نشوید
    وارد صف هایی که افراد با کت و شلوار و لباس رسمی هستند شوید، زیرا این صف ها زودتر جلو می روند.
    ۴. هیچ وقت دمپایی ابری لا انگشتی در هواپیما نپوشید
    پوشیدن کفش های محکم پای شما را از گرما یا اشیای تیز حفظ می کند. در بسیاری از ایرلاین ها خدمه، میهمانداران و خلبان ها اجازه پوشیدن صندل ندارند.
    ۵. آهسته خود را تکان دهید
    اگر از لرزش های پروازی می ترسید، بدن خود را تکان دهید. هیچ کس نمی فهمد، چون همه به دلیل جنبش هواپیما در حال تکان خوردن هستند. مقداری احمقانه به نظر می رسد، اما حرکت شما باعث می شود لرزش را کمتر حس کنید. این کار واقعاً جواب می دهد.
    ۶. همسفر کناری خود را انتخاب کنید
    اگر به شما اجازه انتخاب صندلی هواپیما را بدهند، همیشه دور از کودکان، گروه دوستان و زنان بنشینید (مردان کمتر به سرویس بهداشتی احتیاج پیدا می کنند).
    ۷. مقداری زبان یاد بگیرید
    چند لغت مفید از زبان محلی را به خاطر بسپارید و برای استفاده از آنها شهامت داشته باشید! همین لغات کم می تواند بسیار مفید باشد، مردم محلی با افرادی که سعی می کنند با زبان آنها ارتباط برقرار کنند، رفتار گرمی خواهند داشت.
    ۸. زیر دوش دهان خود را ببندید
    اگر شما در کشوری هستید که آب سالم ندارد،
    زیر دوش دهان خود را ببندید.
    ۹. هتل ها تنها گزینه اقامتی شما نیستند
    اقامت در هتل های گران یا میهمانخانه هایی که پر از گردشگران پر سر و صدای با کوله پشتی هستند را فراموش کنید. آپارتمان ها و ویلا ها امروزه مکان های آرامتری برای اقامت هستند.
    ۱۰. از شر دوستان خود خلاص شوید
    تنهایی سفر کردن ممکن است در ابتدا خسته کننده به نظر برسد، اما به شما فرصت می دهد که تجربه سفر را بهتر لمس کنید. شما فرصت دارید در زندگی روزمره دوستان خود را ببینید؛ یک زبان جدید یاد بگیرید و تنهایی سفر کردن را تجربه کنید.
    ۱۱. همیشه ژاکت های کلاه دار با خود داشته باشید
    درست است که ژاکت های کلاه دار لباس نوجوانان می باشد، اما در سفر بسیار مناسب می باشند. هنگامی که می خواهید در ترمینال، صندلی اتوبوس یا هواپیما بخوابید شما را در مقابل نور و سر و صدا حفظ می کنند.
    ۱۲. غذای گیاهی آسیایی را در هواپیما انتخاب کنید
    از خوردن غذاهای چرب و سنگین (که یکی ازعوامل جت لگ) می باشد، خودداری کنید. غذاهای گیاهی آسیایی بهترین گزینه هستند.
    ۱۳. با خود گوش بند داشته باشید
    اگر سکوت برای شما مهم است با خود یک گوش بند داشته باشید. توانایی خوابیدن در یک هواپیما یا هتل شلوغ، بسیار ارزشمند می باشد.
    ۱۴. لانژ/ بار فرودگاه را از قبل رزرو کنید
    اگر پرواز طولانی دارید لانژ/ بار فرودگاه را رزرو کنید، درست است که قیمت بالایی دارد، اما محیطی آرام، فضاهایی برای ملاقات های تجاری، نوشیدنی ها و غذاهای با کیفیت، روزنامه، مجله و اینترنت بی سیم به شما ارائه می دهد.
    ۱۵. با خود دستگاهی که امکان اتصال به اینترنت دارد، داشته باشید
    اگر سفر طولانی دارید، دستگاهی که بتوانید با آن به اینترنت وصل شوید، نظیر تلفن هوشمند یا تبلت با خود داشته باشید. بعضی ها دوست ندارند در سفر وسایل گران بها با خود داشته باشند، اما استفاده از اینترنت در بعضی از مکان ها بسیار گران تمام
    می شود یا در بعضی از مکان ها اصلاً کافی نت پیدا نمی شود. امروزه در اکثر مکان های توریستی و هتل ها، اینترنت بی سیم موجود می باشد، زیرا شما پیوسته نیاز دارید که حساب بانکی و رزروهای سفر خود را چک کنید.
    ۱۶. یک پوشش اضافی با خود داشته باشید
    هنگامی که با هواپیما سفر می کنید، خصوصاً در پروازهای طولانی، همیشه یک پوشش اضافی داشته باشید، زیرا پتوهایی که هواپیماها ارایه می دهند بسیار نازک است و هوا در بعضی از هواپیما ها بسیار سرد می شود.
    ۱۷. یک دستگاه پخش فیلم برای کودکان خود بیاورید
    هنگامی که با کودکان خود سفر می کنید، یک لپ تاپ، دی وی دی پلیر یا تبلت با خود داشته باشید. کارتون ها و فیلم ها خستگی راه را برای کودکان کم می کنند.
    ۱۸. هدفون های عایق صدا داشته باشید
    هدفون های با کیفیتی که عایق صدای بیرون می باشند، در سفرهای طولانی بسیار به شما کمک می کنند. قیمت این هدفون ها زیاد است، اما ارزش نشنیدن صدای نوزاد، خمیازه و شوخی های نوجوانان را دارد.
    ۱۹. کتابخوان های Kindle برای مسافرت بسیار مناسب می باشد
    شما می توانید با این ابزار ساده و سبک بسیاری از اوقات فراغت سفر خود را به صورت مفید سپری کنید.
    ۲۰. قبل از خروج از هر مکانی، چک کنید که چیزی را جا نگذاشته باشید
    هنگامی که می خواهید از صندلی یک رستوران، کافه، ترمینال یا هواپیما بلند شوید یا اینکه از اتاق هتل خارج شوید، همیشه نگاه کنید که چیزی را فراموش نکرده باشید.
    ۲۱. هنگام پر کردن چمدان، لباس های خود را به جای تا کردن، بپیچید.
    لباس های خود را رول کنید، بعد می بینید که نسبت به زمانی که آنها را تا می کردید، چقدر فضای اضافه خواهید داشت.
    ۲۲. از زبان بدن استفاده کنید
    هنگامی که زبان مخاطب را بلد نیستید، فریاد زدن با زبان خودتان هیچ فایده ای ندارد. به جای آن، از بدن خود استفاده کنید. زبان بدن یک زبان بین المللی است. هیچوقت لبخند را فراموش نکنید.
    ۲۳. یک کیف جیبی و یک کیف پول کمری داشته باشید
    این کار دو هدف دارد: اول اینکه اگر کسی خواست از شما زورگیری کند شما به راحتی کیف جیبی خود را بدهید. دوم اینکه استفاده از کیف جیبی نسبت به کیف پول کمری در مکان های عمومی نظیر رستوران و هتل مؤدبانه تر است.
    ۲۴. هرگز پول خود را در هتل تبدیل نکنید
    اکثر هتل ها نرخ منصفانه ای برای تبدیل ارز ارائه نمی دهند. به جای آن از کارت های اعتباری که بابت خرید در خارج از کشور، هزینه اضافی دریافت نمی کنند، استفاده کنید.
    ۲۵. پول نقد زیاد با خود حمل نکنید
    تقریباً در تمامی کشورها دستگاه های خودپرداز یافت می شود، پس نگران نداشتن پول نقد همراه خود نباشید.
    ۲۶. یک راهنمای محلی با خود داشته باشید
    هنگام بازدید از یادمان های فرهنگی، یک راهنمای محلی با خود داشته باشید. راهنمای محلی چشمان شما را نسبت به زمانی که به تنهایی یا با یک کتاب راهنما بازدید می کنید، بازتر می کند.
    ۲۷. انعطاف پذیر باشید
    هر قدر در برنامه های سفر خود انعطاف پذیر تر باشید، پول بیشتری ذخیره خواهید کرد (شما در زمان ارزان تر و با نرخ های بهتری سفر خواهید کرد).
    ۲۸. خواب خود را تنظیم کنید
    برای رهایی از جت لگ، الگوی خواب خود را فوراً با منطقه زمانی جدید تنظیم کنید.
    ۲۹. بیمه مسافرتی داشته باشید
    همیشه بیمه مسافرتی داشته باشید و روی کارت های اعتباری خود حساب نکنید. این درست است که بسیاری از افراد هیچ اتفاقی در سفر برایشان نمی افتد اما بیمه مسافرتی هزینه ای ندارد و حادثه هیچوقت خبر نمی کند.
    ۳۰. به برنامه های وفاداری آژانس های مسافرتی ملحق شوید.
    برنامه وفاداری یکی از روش های مدیریت ارتباط با مشتری است که بر اساس میزان استفاده از خدمات، به شما امتیازاتی داده می شود. این کار برای شما هزینه ندارد اما پس از اینکه امتیازات شما زیاد شد، خدمات و تخفیفات ویژه ای به شما خواهند داد.
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟